jadlospis

 

POPIEDZIAŁEK 28.11.2022R

OBIAD;

-Zupa z fasolki szparagowej z tartym ciastem (1,3,7,9)

-Gulasz z szynki w sosie pieczarkowym (1,7)

-Ogórek konserwowy;

-Kasza (7)

-Herbata/ Kompot owocowy;

WTOREK 29.11.2022R

OBIAD;

-Zupa pomidorowa z makaronem muszelka (1,3,7,9)

-Pieczeń rzymska w sosie (1,3,7)

-Kapusta czerwona;

-Ziemniaki z masłem i koperkiem (7)

-Herbata/ Kompot owocowy;

ŚRODA 30.11.2022R

OBIAD;

-Krupnik na podrobach (1,9)

-Kotlet schabowy w panierce (1,3)

-Surówka Colesław ;

-Ziemniaki z masłem i koperki

-Herbata/ Kompot owocowy;

CZWARTEK 01.12.2022R

OBIAD;

-Kapuśniak z słodkiej kapusty z ziemniakami (1,7,9)

-Potrawka z kurczaka z jarzynami w sosie (1,7)

-Surówka z kapusty białej, marchewki i cebulki na oleju;

-Ryż (7)

-Herbata/ Kompot owocowy;

PIĄTEK 02.12.2022R

OBIAD;

-Barszcz czerwony z ziemniakami (7,9)

-Makaron świderki z musem jabłkowym (1,3)

-Herbata/ Kompot owocowy;

 

ALERGENY

1.  PRODUKTY ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, JĘCZMIEŃ, ORKISZ)
2.  SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJKA
4. RYBY
5. ORZESZKI ZIEMNE
6.  SOJA
7.  MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY (MIGDAŁ, ORZECH LASKOWY, WŁOSKI, NERKOWCA, PISTACJE)
9.  SELER
10. GORCZYCA
11. NASIONA SEZAMU
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI