jadlospis

 

PONIEDZIAŁEK 06.02.2023R

OBIAD;

-Zupa kalafiorowa z ziemniakami (7,9)

-Łazanki z mięsem i kapustą (1,3,7)

-Herbata/ Kompot owocowy;

WTOREK 07.02.2023R

OBIAD;

-Zupa ogórkowa z ryżem (1,7,9)

-Filet z kurczaka w panierce (1,3)

-Kapusta biała zasmażana (1,7)

-Ziemniaki z masłem i koperkiem (7)

-Herbata/ Kompot owocowy;

ŚRODA 08.02.2023R

OBIAD;

-Zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9)

-Sznycel wieprzowy (1,3)

-Kapusta czerwona z groszkiem i majonezem (3)

-Ziemniaki z masłem i koperkiem (7)

-Herbata/ Kompot owocowy;

CZWARTEK 09.02.2023R

OBIAD;

-Krupnik na podrobach (7,9)

-Schab w sosie ziołowym (1,7)

-Buraczki czerwone z chrzanem;

-Ziemniaki z masłem i koperkiem (7)

-Herbata/ Kompot owocowy;

PIĄTEK 10.02.2023R

OBIAD;

-Zupa grochowa z grzankami (1,7,9)

-Jajko w sosie koperkowym (1,3,7)

-Surówka z marchewki, selera , jabłka z jogurtem (7,9)

-Ziemniaki z masłem i koperkiem (7)

-Herbata/ Kompot owocowy;

 

ALERGENY

1.  PRODUKTY ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, JĘCZMIEŃ, ORKISZ)
2.  SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJKA
4. RYBY
5. ORZESZKI ZIEMNE
6.  SOJA
7.  MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY (MIGDAŁ, ORZECH LASKOWY, WŁOSKI, NERKOWCA, PISTACJE)
9.  SELER
10. GORCZYCA
11. NASIONA SEZAMU
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI