PONIEDZIAŁEK 06.02.2023R | OBIAD; -Zupa kalafiorowa z ziemniakami (7,9) -Łazanki z mięsem i kapustą (1,3,7) -Herbata/ Kompot owocowy; |
WTOREK 07.02.2023R | OBIAD; -Zupa ogórkowa z ryżem (1,7,9) -Filet z kurczaka w panierce (1,3) -Kapusta biała zasmażana (1,7) -Ziemniaki z masłem i koperkiem (7) -Herbata/ Kompot owocowy; |
ŚRODA 08.02.2023R | OBIAD; -Zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9) -Sznycel wieprzowy (1,3) -Kapusta czerwona z groszkiem i majonezem (3) -Ziemniaki z masłem i koperkiem (7) -Herbata/ Kompot owocowy; |
CZWARTEK 09.02.2023R | OBIAD; -Krupnik na podrobach (7,9) -Schab w sosie ziołowym (1,7) -Buraczki czerwone z chrzanem; -Ziemniaki z masłem i koperkiem (7) -Herbata/ Kompot owocowy; |
PIĄTEK 10.02.2023R | OBIAD; -Zupa grochowa z grzankami (1,7,9) -Jajko w sosie koperkowym (1,3,7) -Surówka z marchewki, selera , jabłka z jogurtem (7,9) -Ziemniaki z masłem i koperkiem (7) -Herbata/ Kompot owocowy; |
ALERGENY
1. PRODUKTY ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, JĘCZMIEŃ, ORKISZ)
2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3. JAJKA
4. RYBY
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8. ORZECHY (MIGDAŁ, ORZECH LASKOWY, WŁOSKI, NERKOWCA, PISTACJE)
9. SELER
10. GORCZYCA
11. NASIONA SEZAMU
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI